MALATYA / HEKİMHAN - Sakarya İlkokulu

Nis

2-B sınıfı öğrencileri yürüttükleri "Bayrağım / My Flag eTwinning projesi kapsamında Bayrak Yarışı etkinliği yaptı. Beden Eğitimi ve Oyun dersinde bayrak yarışı yapan öğrencilerimiz dostça yarıştı ve çok eğlendi.

Nis

2-B sınıfı öğrencilerimiz Educandy web 2.0 aracı ile zaman ölçme terimleri bulmacası çözdü.

Nis

2-B sınıfı öğrencilerimiz yürüttükleri Dijital Matematik eTwinning projesi kapsamında Visnos web 2.0 aracı ile tam, yarım ve çeyrek saati okuma oyunu oynadı. Öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri etkinlikle saatler konusunu eğlenerek öğrendi.

Nis

2-B sınıfı öğrencileri yürüttükleri Dijital Matematik eTwinning projesi kapsamında EyeJack web 2.0 aracı ile kesirler konusunda bütün, yarım ve çeyrek kavramını sanal gerçeklikle tekrar etti. Proje sayesinde öğrencilerimiz matematik konularını eğlenerek işliyor.

Nis

2-B sınıfı öğrencilerimiz yürüttükleri Dijital Matematik eTwinning projesi kapsamında Quiziz web 2.0 aracı ile çarpma işlemi ve Kahoot web 2.0 aracı ile eğlenceli bölme işlemi etkinliği gerçekleştirdi. Çarpma ve bölme işlemi etkinliklerini eğlenerek yapan öğrencilerimiz matematik dersi konularını keyifle işledi.

Nis

2-A Sınıfı öğrencilerimiz Okuyorum Hayata Katılıyorum projesi kapsamında okul bahçemizde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Gerçekleştirdikleri etkinlikle öğrenci arkadaşlarına örnek olan öğrencilerimizi ve sınıf öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

Nis

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."
                                                                                                                                                                                                             Mustafa Kemal ATATÜRK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

Nis

Okulumuzun Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübünün başlattığı "Temiz Sınıf Temiz Okul" etkinliği kapsamında her hafta okulumuzun en temiz sınıfı seçilmeye devam ediyor.
   18-22 Nisan haftasında yapılan kontrol ve değerlendirmeler sonucu 2-A, 2-B ve 3-A sınıfları aynı puanı alarak okulumuzun en temiz sınıfları olmuştur. Sınıflarımıza Temiz Sınıf Sertifikaları okul müdürümüz Zeki ÇAKAR tarafından verilmiştir.

Öğrencilerimizi ve sınıf öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

Nis

4-8 Nisan haftasında yapılan kontrol ve değerlendirmeler sonucu 2-A ve 2-B Sınıfları aynı puanı alarak okulumuzun en temiz sınıfları olmuştur. Sınıflarımıza Temiz Sınıf Sertifikaları okul müdür yardımcımız Tuncay ÖZDEMİR tarafından verilmiştir.

Öğrencilerimizi ve sınıf öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri Fen Bilimleri dersinde öğrendikleri "Yapay Çevre" konusu ile ilgili tasarladıkları üç boyutlu çalışmalarını sergilediler. Öğrencilerimizin sergisi Şube Müdürümüz İlhan KILIÇ, okul idaremiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizden büyük beğeni aldı.

Çalışmalarında geri dönüşüm ve sıfır atık bilinciyle hareket ederek çevreye duyarlılık ve farkındalığa dikkat çeken öğrencilerimizi ve sınıf öğretmenleri Arzu DEMİRBAĞ  DİLEK'i çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.

Nis

2-B Sınıfımızın Yürüttüğü "Bayrağım / My Flag" eTwinning Projesinin Mart Ayı Dergisi Çıktı!

Proje dergisinin 1. Sayısında mart ayı proje etkinlikleri anlatıldı.

Bayrağım/My Flag projesinin Mart Ayı Dergisini    https://heyzine.com/flip-book/e63234e061.html adresinden okuyabilirsiniz.

Nis

28 Mart-1 Nisan haftasında yapılan kontrol ve değerlendirmeler sonucu 2-A ve 3-B Sınıfları aynı puanı alarak okulumuzun en temiz sınıfları olmuştur. Sınıflarımıza Temiz Sınıf Sertifikaları okul müdür yardımcımız Tuncay ÖZDEMİR tarafından verilmiştir.

Öğrencilerimizi ve Sınıf öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

Mrt

3-B Sınıfı Öğrencilerimiz, Fen Bilimleri dersinde  "Bitkilerin Yaşam Döngüsü" konusunu daha iyi anlayabilmek için aşamalı olarak üç ayrı zamanda çimlendirdikleri tohumları deney ortamında gözlemlediler ve gözlem sonuçlarını sınıfta arkadaşları ile paylaştılar.

Mrt

3/B Sınıfı öğrencilerimiz Matematik dersinde geometrik şekilleri bir de bizden dinleyin diyerek oluşturdukları modellerle sınıfta uygulamalı ders anlattılar ve arkadaşlarına konu ile alakalı sorular sordular. Yapılan etkinliğin sonucunda öğrencilerimizin Matematik dersine istekle katıldıkları gözlemlenerek, eğlenceli bir ders geçirmeleri sağlanmıştır.

Mrt

Okulumuzda düzenlenen Kütüphaneler Haftası programında öğrencilerimiz kütüphanelerin önemini belirten yazı ve şiirleri okudu.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.